verlovingsring kopen antwerpen

Een verlovingsring is een ring waarmee de drager aangeeft verloofd te zijn en die aan elkaar gegeven wordt bij de verloving. Vaak is het de ring die de ene partner aan de andere geeft bij het huwelijksaanzoek. De ring is zodoende te vergelijken met de trouwring. Als symbool van uw liefde en waardering speelt de verlovingsring bij uw huwelijksaanzoek een grote rol. Verlovingsringen zijn een teken dat u uw leven met deze ene bijzondere persoon verder wilt delen. Een echtpaar in een toegewijde relatie kunnen elkaar een pre-verlovingsring dragen, ook wel
vriendschaps- of belofte-ringen genoemd. Noch de verloving, noch enige andere ring wordt gedragen tijdens de huwelijksceremonie, wanneer de trouwring door de bruidegom op de vinger van de bruid wordt geplaatst als onderdeel van de ceremonie en soms door de bruid op de vinger van de bruidegom. Na de bruiloft wordt de verlovingsring meestal weer teruggezet en wordt deze gewoonlijk aan de buitenkant van de trouwring gedragen. Sommige bruiden hebben hun verloving en trouwringen permanent samen gesoldeerd na de bruiloft. De meeste vrouwen willen een witgouden ring, gevolgd door geel gouden ringen en zilveren ringen. Platina ringen en rosé gouden ringen volgen achter de ringen van zilver. Vroeger was het gebruikelijk dat de man de huwelijksringen uitzocht, deze werden vervolgens door beide partners gedragen. Al bij de oude Grieken, de Romeinen en in de vroege Middeleeuwen, werden verlovingsringen geschonken. De verlovingsring van de bruid gold meestal als belofte voor het huwelijksgeschenk. Ook de ronde vorm van de verlovingsring is traditioneel overgeleverd, en geldt als uitdrukking van de  eeuwigheid. Oorspronkelijk werden verlovingsringen vaak van blauwe edelbriljanten, zoals saffieren, voorzien, omdat blauw als kleur van de trouw werd gezien. Zo een ring werd bijvoorbeeld aan prinses Diana gegeven door prins Charles en later aan Kate Middleton door prins William. Tegenwoordig heeft de diamant, als hardste edelbriljant en teken van eeuwige liefde, de blauwe edelbriljanten bij verlovingsringen vervangen. De waarschijnlijk bekendste verlovingsring is de in 1886 ingevoerde Tiffany Setting van de juweliers Tiffany & Co, een solitair-ring met een door 6
klauwen bevestigde diamant. Deze zettingsvorm maakt de diamant goed zichtbaar en maakt een grote lichtinval mogelijk en daarmee een vergroot fonkelen van de diamant. In de afgelopen
decennia is de Angelsaksische variant ook hier in Europa doorgezet, waarbij alleen de vrouw een verlovingsring draagt aan de ringvinger van de linkerhand die door de man wordt uitgezocht. Het is de bedoeling dat de man de verlovingsring in het geheim koopt en deze als romantische verassing aan zijn partner geeft.

klassieke vorm van een verlovingsring

De klassieke vorm van een verlovingsring zijn zogenaamde solitair ringen. Dit zijn ringen met één grote steen in het goud of witgoud. Vaak is de steen die wordt gebruikt een diamant. Bent u opzoek naar een mooie unieke op maat gecreëerde verlovingsring? Dan kunt u bij Diamore in Antwerpen terecht. Diamore maakt namelijk zelf unieke verlovingsringen naar wens van de klant.
Diamore heeft namelijk veel ervaring met het maken van mooie , unieke verlovingsringen. Om een verlovingsring extra bijzonder te maken, kunt u bij ons een verlovingsring op maat laten maken. Bovendien is het mogelijk om langs te komen in onze showroom, als u geïnteresseerd bent in het kopen van een verlovingsring. Daarnaast is het van belang om enige basiskennis te hebben over diamanten voordat u overgaat tot de koop van een verlovingsring. Kom daarom zeker eens langs in onze juwelierszaak in Antwerpen om meer informatie op te doen over onder andere diamanten en verlovingsringen.

tips voor u met betrekking tot het kopen van een verlovingsring

Ook hebben wij nog enige tips voor u met betrekking tot het kopen van een verlovingsring. Als eerste is het goed om er over na te denken wat voor een type uw geliefde is. Is u geliefde  bijvoorbeeld een klassiek type of juist een heel modern type. Daarnaast is het ook goed om na te denken over waar u geliefde van houdt zodat u weet of u voor een zilveren of voor een gouden ring moet gaan. Tevens is het handig om een ring mee te nemen naar de juwelier die uw geliefde vaak draagt. Zo weet de juwelier de ringmaat van uw geliefde zonder dat deze gemeten hoeft te worden. Als u voor een verlovingsring met een steen gaat, dan zijn er vier zaken waar u op moet letten: de vorm, de kleur, de helderheid en het gewicht van de steen. Bij het kopen van de verlovingsring, kunt u kiezen om de geboortesteen van uzelf of van uw partner erin te verwerken om zo de ring nog persoonlijker te maken. Elke geboortesteen heeft een andere speciale eigenschap”

 • Januari: Granaat – Waarheid
 • Februari: Amethist – Oprechtheid
 • Maart: Aquamarijn – Moed
 • April: Diamant – Puur
 • Mei: Smaragd – Harmonie
 • juni: Parel – Wijsheid
 • Juli: Robijn – Liefde
 • Augustus: Peridot- Tevredenheid
 • September: Saffier – Inzicht
 • Oktober: Opaal – Voorspoed
 • November: Topaas – Intelligentie
 • December: Turkooi

gemiddelde prijs van een verlovingsring

De gemiddelde prijs van een verlovingsring kan variëren van 500 tot 900 euro bij diamore. De prijs van de ring wordt door de volgende factoren van de diamant bepaalt:
Slijpvorm
De slijpvorm van een diamant bepaalt hoe de steen het licht weerkaatst en daarmee ook de prijs.
Kleur
Hoe witter de diamant, des te waardevoller de steen.
Helderheid
Elke diamant heeft kleine insluitsels die het licht tegen kunnen houden. Als de insluitsels groot zijn, wordt de diamant iets doffer. Hoe kleiner de insluitsels, des te waardevoller de diamant is.
Karaat.
De karaat is een gewichtsaanduiding voor een diamant. Vaak wordt het gewicht aangegeven in punten. Een karaat is gelijk aan 100 punten. Zo staat 0.50 ct gelijk aan 50 punten. Als u opzoekt bent naar een budget verlovingsring, dan bieden wij de Fineralo Twist aan voor €479 De Finarelo Twist ring is een mooie klassieke verlovingsring gezet in een gedraaide chaton met 4 dikke
griffen. Een rond brilliant diamant naar gelang uw keus wordt dan gezet om het ring volledig te krijgen. Uiteraard, kan hetzelfde model ook worden gezet met een ander vorm van diamant.
Het kan gezet worden met een diamant van 0.10ct tot 5 karaat groot. Het is verkrijgbaar in platina, 18ct wit, geel of roos goud. Daarnaast bieden wij ook de Fineralo aan tevens voor €479. De Finarelo ring is een mooie klassieke verlovingsring gezet in een rechte chaton met 4 extra dikke griffen om een extra stoere look aan de ring te geven. Een rond brilliant diamant zal heel mooi uitkomen in dit ring. Uiteraard, kan hetzelfde model ook worden gezet met een ander vorm van diamant. Het kan gezet worden met een diamant van 0.10ct tot 5 karaat groot. Het is verkrijgbaar in platina, 18ct wit, geel of roos goud. Voor €499 bieden wij de Classico en Classico Six verlovingsringen aan. De Classico-ring is een mooie en klassieke verlovingsring gezet met vier griffen en met een Rond Brilliant geslepen diamant. Het kan gezet worden met een diamant van 0.10ct tot 5 karaat groot. Het is verkrijgbaar in platina, 18ct wit, geel of roos goud.
De Classico-Six ring is een mooie en klassieke verlovingsring gezet met zes griffen en met een Rond Brilliant geslepen diamant. Het kan gezet worden met een diamant van 0.10ct tot 5 karaat groot. Het is verkrijgbaar in platina, 18ct wit, geel of roos goud. Voor de prijs van €525 kunt u bij ons de Bezelio en Twistirico verlovingsringen vinden. De Bezelio ring is een klassieke en sterke verlovingsring, waarin de centrale steen is gezet in goud zonder griffen, maar wel een zogenoemde “bezel zetting” waardoor de steen zeker niet uitvalt en zit versierd met een klein radje van goud.
Het kan gezet worden met een diamant van 0.10ct tot 5 karaat groot. Het is verkrijgbaar in platina, 18ct wit, geel of roos goud. De Twistirico ring is een moderne gedraaide verlovingsring met 8 stevige griffen gezet om de centrale Ronde Diamant in de schijnwerper zetten. Een centrale Diamant kan dan gekozen worden vanaf 0.30ct tot 5ct. De Twistirico is ook verkrijgbaar in Platina, 18ct Wit, Geel of Rose Goud. De Emerald Cut Solitalo verlovingsring bieden wij aan voor €945 en de Cushion Cut Solitalo verlovingsring bieden wij aan voor €965. De Emerald Cut Solitalo is een slimme keuze als uw naar een lange elegante emerald geslepen diamant zoekt. Het is omsingeld met een mooie entourage van kleine briljantjes die de centrale diamant laten omhelzen.

kleine diamantjes gecombineerd met een centrale diamant

De kleine diamantjes gecombineerd met een centrale diamant naar uw keus vanaf 0.30ct tot 5ct zal zeker een unieke en mooie bling aan uw vinger geven. De Emerald Solitalo is ook verkrijgbaar in Platina, 18ct Wit, Geel of Rose Goud.
De Cushion Cut Solitalo ring is een schitterende ring die nu wel héél erg in de mode is. Houdt u van de kussen vorm diamant, dan is dit een uitstekende keus voor jouw. Met kleine diamantjes die de centrale steen omringen, zal elk vrouw er verliefd op worden! Het kan gezet worden met een centrale diamant van 0.10ct tot 5 karaat groot en is verkrijgbaar in platina, 18ct wit, geel of roos goud.

breder assortiment aan verlovingsringen

Naast bovenstaande ringen, hebben wij een nog bredere assortiment aan verlovingsringen die u kunt vinden in onze juwelierszaak in Antwerpen. Kom gerust eens langs!
Alle hierboven genoemde verlovingsringen zijn online te bestellen op https://diamore.be/nl/
Heeft u nog vragen of wilt u een afspraken maken? Contacteer ons via:
+32 3 500 06 05 of mail naar [email protected]