Unieke verlovingsringen: Wat is de trend in 2019?

De standaard diamant en platina verlovingsring wordt niet voor niets als een klassieker beschouwd. Wanneer geproduceerd met kwaliteitsvol vakmanschap en intense aandacht voor detail, staat het voor tijdloze perfectie.

Maar niet iedereen verlangt naar een traditionele engagement ervaring.

Een nieuwe golf van ring kopers zijn op zoek naar iets unieks en persoonlijker zonder in te leveren op kwaliteit. Juweliers reageren hierop met meer gevarieerde, antieke en vintage ringen – of gewoonweg one-of-a-kind ringen – voor elke smaak en elk budget.

Zo kan het winkelend publiek met online juwelier Di Amore nu kiezen uit een reeks memorabele details, van kralenmolens tot handgegraveerde elementen. Zelfs een snelle rondleiding door hun site laat zien dat, hoewel roségoud een gemakkelijke trend is om te spotten, het nog steeds standvastig is gedurende 2018. Er lijkt geen betere weergave van deze ongewone kleurkeuze dan diamanten verlovingsring in 18k Rose Gold (1/2 ct. tw).

Unieke ring

Gerelateerde inhoud: Meer vintage verlovingsring keuzes bij Di Amore.

Joanna Hardy, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde expert, vertelt de Telegraph krant dat duizenden jaren drijft de trend naar meer unieke verlovingsstukken, op zoek naar meer individualiteit. Dezelfde verschuiving is vastgesteld bij oudere stellen die voor de tweede keer trouwen. Met meer volwassenheid achter het koopproces, zijn deze koppels ook de drijvende kracht achter de behoefte aan meer keuzevrijheid.

Toch hoeven traditionalisten niet bang te zijn. “De ,,bruiden trekken niet noodzakelijk vanaf traditie weg, maar meer zo maken traditie hun eigen,” Gurki Basra, hogere koper van juwelen en horloges bij Barneys New York, verklaart aan tijdschrift Glamour.

Zelfs prinses Diana, door velen beschouwd als de ultieme verhalenboekbruid, droeg een volledig originele – en zelfs controversiële – verlovingsring.

Onmiddellijk herkend over de hele wereld en nu gracerend Prinses Kate Middleton’s ringvinger, koos Diana voor een iconische ring met 14 solitaire diamanten, een 12 karaats blauwe Ceylon saffier met een ovale vorm, en een kenmerkende witgouden band.

Wat hier zo interessant is voor diamantdeskundigen is dat het eigenlijk niet op maat is gemaakt voor de overleden prinses van Wales. Het was duur, zeker, maar in werkelijkheid was het gewoon “off-the-shelf” – opgenomen in de catalogus van de ringmaker – wat de koninklijke tongen echt tot een kronkelend geheel maakte.

Maar waar kunnen de onmiskenbaar niet-royals onder ons beginnen?

In deze gids leer je hoe je een verlovingsring kunt kiezen die diep origineel is, maar toch een ongelooflijke waarde heeft. Laten we binnen duiken!

HET DEFINIËREN VAN DE UNIEKE VERLOVINGSRING

Laten we eerst even de tijd nemen om te definiëren wat we bedoelen als we het hebben over “unieke” verlovingsringen. Voor sommigen zou dit alles kunnen betekenen wat niet de prinses geslepen witte diamant is. Voor anderen kan het alleen maar vintage betekenen, of moderne settings met zeer atypische juweeltjes, of gewoon iets unieks aan het complete pakket. Het komt er echt op neer dat je begrijpt wat uniek of anders is in de ogen van de toeschouwer.

Neem dit voorbeeld, een stunner van een bezel set pave halo verlovingsring

Unieke Halo Ring

De ovale 1.06 karaat groene smaragd is omgeven door diamanten en de eenvoudigste van een taps toelopende metalen band. Wat we liefhebben is dat het verre van traditioneel is, maar elk element is een bekende hoeveelheid. Het is een goed voorbeeld van hoe zelfs de eenvoudigste elementen tot iets compleet origineels kunnen worden gerangschikt.

Wat is nog belangrijker als het gaat om de keuze tussen ongebruikelijke verlovingsringen?

SLA DE BASISBEGINSELEN NIET OVER

Uw ringkeuze is misschien niet eenvoudig, maar het is nog steeds van cruciaal belang dat u alle juiste stappen volgt, aldus onze experts. Tijdsgeregistreerd advies geldt ongeacht de ring, de steen of het tijdperk:

·        Ken uw leveranciers.

Net zoals je zonder proefrit geen goedkope auto van het internet zou kopen, wil je geen verlovingsring kopen van iemand die onbetrouwbaar is.

·        Zeg nee tegen druk.

Geen enkele gerenommeerde verkoper van ringen zal u onder druk zetten om een verkoop te doen voordat u er klaar voor bent. Als het oncomfortabel aanvoelt, loop dan weg.

·        Verwachtingen begrijpen.

Karaatgewicht, een belangrijke overweging, is nog steeds van toepassing, zelfs met andere edelstenen of ongebruikelijke instellingen of materialen. Als uw betere helft gelooft dat groter altijd beter is, dan is een spikkel van een juweel niet van plan om het te knippen.

DE BEOORDELING VAN DIE UNIEKE EDELSTEEN

Hoewel we zeker voorstander zijn van het nemen van een stap buiten de gebaande paden om, is het nog steeds van vitaal belang om bij vertrouwde retailers te blijven. Niemand wil erachter komen dat een perfect Art Deco stuk eigenlijk waardeloos is. Laat de ring beoordelen door een professional. Di Amore is zo’n retailer die uw ring verpakt met een labo-rapport en taxatie.

Gerelateerde inhoud: Alles wat u moet weten over diamantbeoordelingen.

TREND ALERT IN DIAMANTEN VERLOVINGSRINGEN VOOR VROUWEN

Wanneer we vooruitdenken aan welke trends betekenisvol zullen zijn in 2019, verwachten we dat veel toekomstige bruiden met meer ongewone vormen dan kleuren zoals deze 7,25 ct zwart en pave diamond flower ring op Leibish – een volledig uniek alternatief voor de typische solitaire.

Unieke zwarte diamantbloem ring

En omdat we weten dat celebrity voorstellen (en ringen!) veel krantenkoppen en lanceertrends maken, hebben we ook gekeken naar het popicoon dat Justin Bieber voorstelde om Hailey Baldwin te modelleren. De 6 tot 10 karaats ring, volgens People magazine, is op maat gemaakt om de vorm van Hailey’s handen het beste tot zijn recht te laten komen.

UNIEKE VERLOVINGSRINGEN VOOR ONDER DE $1.000

We hebben allemaal het gezegde gehoord dat geld geen liefde kan kopen, maar toch hebben we de neiging om volledig te benadrukken als het gaat om budgettering voor verlovingsringen.

Je hoeft zeker geen munt uit te geven om een showstoppende ring te krijgen. Een manier om een betaalbare one-of-a-kind verlovingsring te vinden is om je eigen ring te bouwen. Op deze manier kunt u zich meer focussen op de elementen waar u en uw partner het meest om geven.

Bij Di Amore is een element dat in 2019 volledig wordt weergegeven, van “argyle” tot “kameleon” en nog veel meer opties, waaronder een aantal voor enkele diamanten onder de $1.000. Al met al, wees niet bang om de zinsnede dat je twee maanden salaris nodig hebt om een ring te kopen.

Vorm is ook een factor die je niet per se hoeft te compromitteren als het gaat om de ring van je dromen. U kunt ook overwegen hoe de ring zou kunnen interageren met de bruiloft band, zoals een antiek halo ontwerp dat “stapelbaar” is, waardoor het goed past tegen de band voor minder dan een grand.

Bij  Di Amore eindeloos zoeken naar opties, van hartvormen tot euro-sneden. We zijn momenteel grote fans van de gele diamanten bij Leibish, zoals deze gele kussen geslepen diamant bestrating stijl.

Unieke gele diamantring

Het slaagt erin om licht op de klassieke kant, maar met een sterk modern element weerspiegeld in de keuze van de kleur.

EINDELIJKE DATEN

Unieke verlovingsringen zijn er om te blijven. Van oost-west instellingen tot ongebruikelijke kleurkeuzes, er is nog nooit een beter moment geweest om buiten de mainstream te stappen en zich te richten op het koppelen van uw ringselectie met diep persoonlijke creatieve expressie. En nogmaals, wees niet bang om vragen te stellen en blijf aandringen op hetzelfde kwaliteitsniveau dat je zou verwachten van elke edelsteen-gebaseerde transactie. Net als uw liefde wilt u dat deze investering in tijd en geld een leven lang meegaat.