Pavé Diamanten Ringen: Wat u moet weten voordat u gaat kopen

Aanbeveling:

Een pavé verlovingsring is een prachtige optie voor vele stijlen en persoonlijkheden. De kleine diamantjes die de band omlijnen bieden extra glans en elegantie. De ontwerpen van Pavé omvatten prachtige Round Cuts in halo zettingen en Ovale diamanten bezet met een pavéband. Bekijk onze gids hieronder om de voors en tegens van een pavé setting te begrijpen en te zien of het de juiste keuze is voor degene van wie je houdt.

WAT IS EEN PAVÉ VERLOVINGSRING?

Een pavé zetting, uitgesproken als “pa-vay”, is afkomstig van het Franse woord “to pave”-zoals in geplaveid met diamanten. In een pavé zetting staan kleine diamantjes langs de band. De metalen tanden of kralen die de diamanten op hun plaats houden zijn nauwelijks zichtbaar. Diamanten zijn pavé-set als ze zo klein zijn als .01-.02 karaat. Diamanten kleiner dan die worden beschouwd als micropavé.

Een juwelier boort meestal gaten in de band en plaatst de kleine diamantjes voorzichtig in de gaten. Rond elke diamant worden kleine pareltjes of mini-prongs gevormd om ze op hun plaats te houden. Met een pavéring is het effect er een van continue schittering.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN PAVÉ VERLOVINGSRING?

Een pavé setting, zoals deze Ovaal in witgoud, is een prachtige keuze voor iemand met een elegante, tijdloze stijl. Het ingewikkelde detail van de extra diamanten voegt diepte en grandeur toe aan de ring.

Kiezen voor een pavé zetting zorgt voor extra persoonlijkheid, zonder afleiding van de middelste diamant. Het beste deel van een pavé ring? Hij is goed te combineren met andere instellingen, zoals solitaire meubelen, halo’s en drietrapsringen. Het maakt niet uit welke stijl u wilt, u kunt bijna altijd een pavé-detaillering toevoegen.

PAVÉ-INSTELLINGEN VOOR ELKE VORM

Pavé-instellingen complimenteren elke diamantvorm vanwege hun klassieke ontwerp. U kunt een gedraaide Pear Shape ring of een Princess Cut met een pavéband belijnen.

Pavé verlovingsring voorbeelden:

 • Klassieke rondgeslepen halo ring
 • Smaragdgroene snit in een pavé setting
 • Marquise bestratingé rinkelen
 • Ovale haloplastieké verlovingsring
 • Kussen Gesneden verlovingsring

VOORS EN TEGENS VAN EEN PAVÉ-OMGEVING

Houd bij de keuze van een instellingsontwerp rekening met de stijl van de drager, maar ook met het niveau van onderhoud dat nodig is. Bekijk de voors en tegens van een pavé setting alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Voordelen

 • Brengt de aandacht op de middelste steen
 • Voegt toe aan de algemene schittering en schoonheid van de ring
 • Biedt extra schittering aan een lager gelegen of minder fonkelende middensteen
 • De ontwerpen zijn verkrijgbaar in een moderne of vintage stijl

Nadelen

 • Maten en aanpassen van de maatvoering kan moeilijk zijn als de ring rond de volledige band is geplaveid.
 • Hoewel zeer onwaarschijnlijk, is het risico op verlies van zijstenen minimaal.

We raden aan om zijn of haar ringmaat al in een vroeg stadium van het ontwerpproces te bepalen om te voorkomen dat er problemen ontstaan bij het aanpassen van de afmetingen.