Aanschaf van een diamanten hanger: Alles wat u moet weten

Aanbeveling: Een diamanten hanger is een prachtig en betekenisvol geschenk voor elke speciale gelegenheid. Om er zeker van te zijn dat u de mooiste ketting koopt, bekijk de diamant nauwkeurig. Zoek een diamant die vrij is van vlekken en inclusie – en een diamant die veel glans biedt (ook bekend als sparkle).

DIAMANTEN HANGERS: DE FUNDAMENTEN

Een diamanten hanger is een ketting met een centrale diamant die door middel van een kleine lus aan een sieradenketting van edelmetaal (meestal goud of platina) is bevestigd. Het woord ‘pendant’ komt van het Oud-Franse ‘pendre’ en het Latijnse woord ‘pedere’ – beide betekenend ‘hangen’. Diamanten hangers worden vaak gegeven als symbool van de liefde, in het bijzonder de eeuwige liefde.

HET KIEZEN VAN EEN DIAMANT

Als het aankomt op het selecteren van een diamanten hanger, zorg ervoor dat u kiest voor een hoge kwaliteit, goed geslepen steen. Een diamant met een hoog niveau van vuur en schittering zal veel meer schitteren dan een slecht geslepen diamant (die er uiteindelijk dof uit zal zien).

Gebruik voor hangers de volgende parameters om een diamant te beoordelen:

Certificering: Zoek een diamant met een GIA- of AGS-certificering Dit zijn de meest betrouwbare sorteringsentiteiten, waardoor u de kwaliteit krijgt die u beloofd wordt.

Gesneden: Een diamant die goed geslepen is, maximaliseert het licht dat elk paviljoen weerkaatst door de tafel en kroon van de diamant naar uw oog toe. Afhankelijk van de vorm van de diamant en de certificerende instantie, zijn Excellent en Ideal diamanten de beste geslepen stenen, hoewel je de diamant nog steeds nauwkeurig moet bekijken door middel van hoge resolutie beelden. U kunt ook de hulp inroepen van een expert.

Kleur: Het belangrijkste is dat de diamant er wit uitziet in verhouding tot de zetting.

Duidelijkheid: Omdat hangers direct in de zichtlijn worden gedragen, is Clarity nog belangrijker in hangende diamanten dan in ringen. Bekijk de diamant zorgvuldig om er zeker van te zijn dat er geen vlekken en insluitsels aanwezig zijn wanneer u met het blote oog naar de steen kijkt. Gebruik een leverancier met ongelooflijke videotechnologie zoals Di Amore om een sterk voordeel te hebben bij het beoordelen van de Clarity van een diamant. Als u een deskundige evaluatie wenst, neem dan contact met ons op en wij beoordelen de diamant voor u.

Vorm: De vorm die u kiest voor uw diamanten hanger – of het nu rond, ovaal of hartvormig is – is voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeur. Kijk naar een verscheidenheid aan vormen om te zien wat het beste past bij de stijl van de drager. De meest populaire en tijdloze vorm voor een hanger is een ronde diamant.

DIAMANTEN HANGER STIJLEN EN ZETTINGEN

Er zijn verschillende edelmetalen beschikbaar voor uw ketting en hanger. U kunt kiezen uit 14K of 18K goud, omdat beide duurzaam genoeg zijn voor dagelijks gebruik. Gouden kleuren zijn onder andere geel, roze en wit – en de beslissing moet worden genomen met de voorkeuren van de drager in gedachten. Hanger kettingen komen ook in platina, hoewel de prijs hoger is en vaak niet nodig.

Populaire zetting stijlen voor hangers bevatten meestal tanden (meestal vier) omdat de meeste licht in de diamant kan binnendringen en weerkaatsen terug naar het oog. Hier is een voorbeeld van een prachtige viersprong diamanten hanger van Di Amore.

Andere ontwerpen zijn onder andere halo instellingen, zoals deze 14K rose gold ketting, en bezel instellingen. Metaal omringt de steen in een bezel setting zoals in deze 14K witgouden hanger.

Het belangrijkste is dat u uw diamanten hanger bij een betrouwbare leverancier koopt. Wij raden u ten zeerste aan om een leverancier te kiezen die u kunt vertrouwen.

WANNEER DIAMANTEN HANGERS KOPEN

Diamanten hangers zorgen voor mooie en onvergetelijke geschenken. Vanwege hun klassieke design en populaire aantrekkingskracht worden diamanten hangers vaak als familiestukjes bewaard en generaties lang doorgegeven.

Overweeg het geven van een diamanten hanger voor een van deze speciale gelegenheden:

 • Huwelijksverjaardag (d.w.z. 5e, 10e, 15e)
 • Verjaardag
 • Valentijnsdag
 • Viering van een spannende mijlpaal
 • Afstuderen (middelbare school, hogeschool, hogeschool, middelbare school, medische school)
 • Geboorte van een kind
 • Pensioen
 • Vacature promotie
 • Kerstmis, Chanoeka en andere feestdagen
 • Bruiloft daggeschenk (voor bruid, moeder, schoonmoeder, grootmoeder)

HOE DE KETTINGLENGTE TE BEPALEN

De lengte van uw keten is voornamelijk gebaseerd op persoonlijke voorkeur en het aanbod van de verkoper. De standaard kettinglengtes variëren van 16 tot 24 inch, waarbij 18 inch de meest voorkomende is.

Met een 16 inch ketting rust de diamant boven het borstbeen (tenzij de persoon een dunne nek heeft, dan hangt de diamant lager). Met een 18 inch ketting, zal de hanger waarschijnlijk vallen rechts over op het borstbeen en een 22 of 24 inch ketting zet meestal de diamant lager dan het borstbeen.

Denk aan de persoon voor wie je koopt en hun stijl. Meet bij twijfel de kettinglengte van hun favoriete kettingen.

BEROEMDE DIAMANTEN HANGERS

Hangers van alle variëteiten worden al eeuwenlang in vele culturen gedragen. Door hun schoonheid en strak design worden diamanten hangers ook vaak gedragen door beroemdheden en royalty’s.

 • Een beroemde briolette diamanten ketting gekocht bij Christie’s Auction in Hong Kong verkocht voor $11.1 miljoen. Met een gewicht van meer dan 75 karaat bevatte de briolette diamanten halsketting ook een paars-roze marquise diamant.
 • De grootste D-kleurige onberispelijke diamant ooit geveild (163,41 karaats) maakte deel uit van een diamant- en smaragdketting ontworpen door de Grisogono. Het ging voor $25-30 miljoen in 2001 bij Christie’s.
 • Beroemdheden die vaak diamanten hangers dragen: Mila Kunis, Kate Middleton en Kim Kardashian.