Antieke en vintage verlovingsringen: Wat u moet weten

Aanbeveling:

Als u op zoek bent naar een prachtige en unieke verlovingsring, kan een vintage of antieke stijl een perfecte keuze zijn. Met opties, variërend van bloemmotieven tot kathedraalopstellingen, kunnen vintage verlovingsringen worden ontworpen om precies de stijl van degene van wie je houdt te passen. Lees onze volledige gids hieronder om meer te weten te komen over vintage instellingen en wat je moet weten voordat je koopt.

WAT IS EEN VINTAGE OF ANTIEKE VERLOVINGSRING?

Vintage settings weerspiegelen de stijlen van de Edwardiaanse, Victoriaanse en Art Deco periodes. Deze antieke stijlen zijn vaak voorzien van prachtige fijne kneepjes. Milgrain en filigraan zijn twee populaire technieken die gebruikt worden om extra details in de instellingen te creëren.

Milgrain gravure is een versiering die de ring een “antieke” uitstraling geeft – met kleine metalen bolletjes die de zijkanten van de band en de kroon van de ring versieren. Deze oneindig grote haloring heeft bijvoorbeeld milkorrel rond de randen van de halo.

Filigraan is een ander soort delicaat metaalwerk met metalen kralen of gedraaide metalen draden in de hele setting. De antieke verlovingsring hieronder toont een voorbeeld van geelgouden filigraan versieringen op de schacht en rond de bezel set diamant.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN VINTAGE STIJL VERLOVINGSRING?

Antieke verlovingsringen zijn in het oog springend door hun unieke design, ingewikkelde details en klassieke look. Als tijdloos sieraad is een vintage verlovingsring goed gekamd en vaak generaties lang doorgegeven.

Je kunt zelfs vintage verlovingsringen aanpassen aan de exacte stijl en wensen van de drager. Simpel gezegd, ze onderscheiden zich van de massa.

Van een prachtige bloemensterreactie tot een fancy milkorundig ontwerp, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos. Antieke ringen kunnen ook gemaakt worden met elk edelmetaal: geelgoud, witgoud, platina of roségoud.

HET KOPEN VAN VINTAGE EN ANTIEKE SETTINGS – WAT U MOET WETEN

Misschien bent u geïnteresseerd in de aankoop van een echte vintage ring-one die al tientallen jaren oud is. Hoewel dit unieke en verbluffende ringen met een bijzondere geschiedenis kunnen zijn, is het kopen van een oudere ring een riskante aanpak en hier is waarom.

Ten eerste, echte antieke ringen komen zelden met een legitiem certificaat van de GIAor AGS, wat u geen echte validatie geeft over de kwaliteit van de diamant. De verkoper kan beloven dat het een Excellent Cut met G Color en VS2 Clarity is, maar ze hebben vaak geen manier om het te bewijzen.

Ten tweede is het een uitdaging om de werkelijke conditie van de omgeving te begrijpen. Houdt hij de diamant stevig vast? Zal het in de loop der tijd verslechteren? Nogmaals, zonder bewijs van de gebruikte materialen en wie de ring heeft gemaakt, is het bijna onmogelijk om de kwaliteit te begrijpen die je krijgt.

Ten derde, als het gaat om de kosten, kan een echte vintage ring geven u niet de beste waarde. Betaalt u alleen voor het feit dat het 40 jaar oud is? Betaal je voor 18K goud als de instelling daadwerkelijk uit 14K goud bestaat? De onzekerheden met een echte vintage ring zijn zeker reëel.

Daarom raden wij u ten zeerste aan om een nieuwe vintage of antieke stijl te kopen bij een leverancier die u kunt vertrouwen. Veel hoogwaardige leveranciers bieden prachtige ringen in deze motieven, zoals deze zeshoekige verlovingsring en deze witgouden filigraan ring. U kunt dezelfde mooie, vintage look bereiken zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat u met een echte antiek gaat werken.

VOOR- EN NADELEN VAN EEN VINTAGE SETTING

Een vintage stijl ring zorgt voor een immense schoonheid en unieke details. Voordat u uw aankoop doet, bekijk de voor- en nadelen om te zien of het de juiste optie voor u is.

Voordelen

 • Biedt opmerkelijke schoonheid en karakter
 • Verbetert de prominente plaats van de middelste steen bij een goed ontwerp
 • Past bij een periode of persoonlijke stijlvoorkeur
 • Uniek en ingewikkeld gebouwd

Nadelen

 • Kan meer reiniging en onderhoud vereisen door ingewikkelde details en spleten
 • De omgeving kan afleiden van de schoonheid en schittering van de steen (indien slecht ontworpen)
 • Met een echte vintage zetting (anders dan een nieuwe vintage stijl ring), extra tijd en expertise is nodig om ervoor te zorgen dat de diamant goed onderhouden wordt en stevig vastzit.

ANTIEKE EN VINTAGE INSTELLINGEN VOOR ELKE VORM

Vintage stijl instellingen kunnen worden gemaakt voor elke diamantvorm vanwege hun klassieke ontwerp en de mogelijkheid om de instelling aan te passen. Populaire diamantvormen voor vintage ringen zijn onder andere Round Brilliant, Princess Cut, Cushion Cut en Oval.

Antieke en vintage verlovingsring voorbeelden:

 • Vintage Round Cut met Filigraan en Milkorrel
 • Kussen gesneden vintage vier verkeerde instelling
 • Keizerlijke Mircopavé Cushion Cut Ring
 • Gedetailleerde ovale verlovingsring
 • Extra antieke stijl ringen