Di Amore https://diamore.be Engagement Rings, Wedding Bands, Diamonds & Fine Jewellery in the Centre of Antwerp Tue, 23 Jan 2018 11:34:23 +0000 nl-NL hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.2 https://diamore.be/wp-content/uploads/2016/11/cropped-Capture-32x32.png Di Amore https://diamore.be 32 32 Diamanten trouwring Antwerpen https://diamore.be/nl/diamanten-trouwring-antwerpen/ https://diamore.be/nl/diamanten-trouwring-antwerpen/#respond Mon, 25 Sep 2017 10:02:33 +0000 http://diamore.be/?p=19694 Diamanten trouwring Antwerpen Iedereen weet dat een huwelijk geen huwelijk is als de eeuwige belofte van verbintenis niet met een […]

The post Diamanten trouwring Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
Diamanten trouwring Antwerpen

Iedereen weet dat een huwelijk geen huwelijk is als de eeuwige belofte van verbintenis niet met een trouwring bevestigd wordt. Een diamanten trouwring Antwerpen wordt gezien als dé weerspiegeling van de eeuwige liefde en trouw die aan elkaar worden beloofd. Bij Di Amore, juwelier Antwerpen Di Amore, gaan we helemaal mee in deze stroom van liefde en loyaliteit en bezegelden we al het geluk van honderden koppeltjes die met een diamanten ring Antwerpen een gelukkig leven samen leiden.

Wij stellen onszelf als doel om van uw huwelijk een onvergetelijk moment te maken, een moment dat u eeuwig zult koesteren. Onze bedoeling is dan ook om een van de mooiste dagen van uw leven steeds weer op te roepen door een blik op onze diamanten Antwerpen te werpen. Of u nu gaat voor een verlovingsring witgoud diamant
met een dikke steen of een iets modernere versie waarbij kleine steentjes als het ware sterretjes aan het firmament vormen, bij Di Amore steken de ontwerpers en de klanten de hoofden bij elkaar om de mooiste trouwringen op de ontwerptafel te toveren.

Diamanten trouwring Antwerpen op maat of uit de collectie

Wij raden onze klanten aan om zeker eens een kijkje in onze bestaande collectie te nemen, maar als daar de gewenste diamanten trouwring of verlovingsringen niet kan gevonden worden dan maken we maar al te graag de trouwring op maat. Helemaal zoals u het wenst en met oog voor de kleinste details die het grootste verschil kunnen maken. Door onze jarenlange ervaring en onze passie voor de diamanten verlovingsringen Antwerpen weten we steeds weer onze klanten te verbazen en verwonderen.

In goede en in slechte dagen

Laat de diamanten trouwring Antwerpen van Di Amore ook uw huwelijksdag extra in verf zetten en het teken van eeuwige verbondenheid en toewijding zijn! In goede en in slechte dagen!

The post Diamanten trouwring Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamanten-trouwring-antwerpen/feed/ 0
Diamanten ring Antwerpen https://diamore.be/nl/diamanten-ring-antwerpen/ https://diamore.be/nl/diamanten-ring-antwerpen/#respond Mon, 25 Sep 2017 09:55:17 +0000 http://diamore.be/?p=19692 Diamanten ring Antwerpen Ringen zijn er in alle vormen en maten, toch is de diamanten ring nog steeds het neusje […]

The post Diamanten ring Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
Diamanten ring Antwerpen

Ringen zijn er in alle vormen en maten, toch is de diamanten ring nog steeds het neusje van de zalm als het op exclusieve ringen aankomt. Vele ringen hebben geprobeerd de schoonheid van deze juweeltjes te evenaren, maar nooit zijn ze erin geslaagd om de schitterende schakeringen van een diamanten ring Antwerpen te evenaren. Inderdaad, het woord Antwerpen, wordt vaak in één adem met diamant uitgesproken. De stad aan de Stroom is dan ook de bakermat van de diamanthandel. Nergens ter wereld vind je zoveel ruwe en bewerkte diamanten en nergens ter wereld is de keuze dan ook zo ruim als u op zoek bent naar een diamanten ring Antwerpen.

De diamanten ring Antwerpen van uw dromen

Voor een fijne selectie aan allerhande vormen van de ring diamant witgoud moet u zonder enige twijfel bij de gerenommeerde Antwerpse juwelier en ontwerper Di Amore zijn. Verlovingsringen, trouwringen, vriendschapsringen of gewoon een ring omdat u het verdient… duizenden kostbare diamanten staan ter beschikking om in de mooiste diamanten ring Antwerpen gegoten te worden. In combinatie met platina, geel goud, wit goud en zelfs rood goud vormt de diamant de basis van een ongeëvenaarde diamanten trouwring!

Uw ontwerp en onze diamant… de ideale mix

Zeggen de ringen in de uitgebreide collectie van Di Amore, juwelier Antwerpen, u niet echt iets, aarzel dan zeker niet om uw eigen ontwerp aan de designers voor te stellen. Een diamanten ring Antwerpen wordt immers steeds vaker op maat gemaakt. Zo krijgt uw ring een persoonlijke touch en draagt u echt iets waar u zelf voor gekozen en zelf mee aan gewerkt heeft. Een op maat gemaakte diamanten ring Antwerpen hoeft trouwens niet duur te zijn. Een vrijblijvende offerte bij Di Amore zal dit meteen duidelijk maken. Met uw ontwerp, onze diamant en onze passie smeden we een juweel dat zijn gelijke niet kent!

The post Diamanten ring Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamanten-ring-antwerpen/feed/ 0
Diamantair Antwerpen https://diamore.be/nl/diamantair-antwerpen/ https://diamore.be/nl/diamantair-antwerpen/#respond Tue, 29 Aug 2017 12:46:38 +0000 http://diamore.be/?p=19653 Beste Diamantair in Antwerpen kiezen Antwerpen is de wereldhoofdstad van de diamanthandel. Niet alleen gaat 90% van alle diamanten via […]

The post Diamantair Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
Beste Diamantair in Antwerpen kiezen

Antwerpen is de wereldhoofdstad van de diamanthandel. Niet alleen gaat 90% van alle diamanten via Antwerpen, mensen komen van heinde en verre om diamanten en sieraden te kopen bij één van de vele diamantairs in deze stad. De beste diamantair in Antwerpen kiezen is niet eenvoudig. De markt speelt handig in op al deze klanten, die vaak niet kunnen beoordelen of de kwaliteit van de edelstenen goed is. Door te stunten met prijzen en ondermaats slijpwerk te leveren keren veel toeristen huiswaarts met diamanten en sieraden die het geld niet waard zijn. We helpen u graag met het kiezen van de beste diamantair in Antwerpen met de volgende drie tips:

1. Vraag naar een certificaat

Een betrouwbare leverancier zal een certificaat afgeven waar duidelijk op vermeld staat wat het gewicht is, de kwaliteit van de steen en andere informatie over de steen en eventueel ook het sieraad waarin deze aangebracht is. Het is mogelijk om een onafhankelijke certificering aan te vragen. De beste diamantair in Antwerpen heeft niets te verbergen.

2. Uw vragen worden beantwoord

De beste diamantair van Antwerpen bepaalt niet wat voor u de beste keuze is, het personeel stelt de juiste vragen en geeft relevante informatie zodat u zelf de keuze kunt maken. Elke diamant, elk sieraad is maatwerk, elke diamant moet daarom afgestemd zijn op de bezitter.

3. Ervaring en referenties

Vraag gerust naar de ervaring en referenties van de winkel, de slijper en de ontwerper. In de winkel kunt u voorbeelden zien, het personeel kan u precies uitleggen waar de diamanten vandaan komen. De beste diamantair of juwelier Antwerpen staat ook in contact met de beste specialisten in de stad, en staat altijd garant voor kwaliteit. Kom daarom zeker eens langst bij Di Amore

The post Diamantair Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamantair-antwerpen/feed/ 0
duizelingwekkende diamanten https://diamore.be/nl/duizelingwekkende-diamanten/ https://diamore.be/nl/duizelingwekkende-diamanten/#respond Tue, 29 Aug 2017 12:40:59 +0000 http://diamore.be/?p=19651 Van koolstofatomen tot duizelingwekkende diamanten Vele mensen bezitten, dragen en houden van diamanten, maar slechts weinigen weten het fascinerende verhaal […]

The post duizelingwekkende diamanten appeared first on Di Amore.

]]>
Van koolstofatomen tot duizelingwekkende diamanten

Vele mensen bezitten, dragen en houden van diamanten, maar slechts weinigen weten het fascinerende verhaal achter deze glinsterende, felbegeerde gadgets die diep vanuit de aarde hun weg in onze juwelen hebben gevonden. Ze zijn niet alleen de hardste natuurlijke materie op aarde, maar ook een van de oudste. Meer dan een miljard jaar is nodig om kleine koolstofatomen onder de lieflijke mantel der aardkorst tot duizelingwekkende diamanten om te toveren. Een levensverhaal dat zijn gelijke niet kent.

De vorming van diamanten

Diamanten worden in de aardmantel, het vloeibare lavadeel van onze planeet ongeveer 140 tot 190 kilometer beneden ons aardoppervlak, gevormd. Het is hier dat koolstofatomen onder extreem hoge druk en extreem hoge temperaturen tot diamanten gevormd worden. Waar de koolstofatomen precies vandaan komen, is nog steeds een mysterie, maar een mogelijke theorie is dat ze ooit, als plantaardig of dierlijk materiaal op het aardoppervlak aanwezig waren en door verschuiving van de tektonische platen in de aardmantel terechtgekomen zijn. Van nature uit zijn diamanten de enige edelstenen die uit slechts 1 element gemaakt zijn. Toch is ook de natuur niet perfect en vinden we vaak resten van andere elementen en materialen in diamanten. Deze zaken bepalen onder meer de zuiverheid van een diamant. Het kan nadien nog miljoenen jaren duren voor diamanten via vulkanische erupties hun weg naar het aardoppervlak vinden.

Een explosieve trip naar het aardoppervlak

Onder de juiste omstandigheden vinden diamanten hun weg naar het aardoppervlak met behulp van gigantische vulkanische uitbarstingen. Deze vorm van uitbarstingen zijn uiterst zeldzaam. De diamanten kronkelen naar boven op een stroom van magma, rotsen en gas en tijdens dit transport raken ze vaak beschadigd, vervormd of vervuild met resten uit de korst. Het Zijn deze zaken die onder meer de uiteindelijke zuiverheid en perfectie van een diamant bepalen.

Het sorteren en snijden van diamanten

Eenmaal aan het oppervlak stapt de mens in het diamantverhaal. Via mijnbouw diep in de grond of aan het oppervlak worden de diamanten verzameld en naar speciale sorteerfaciliteiten gebracht. Onder continue bewaking en onder strikte veiligheidsmaatregelen sorteren getrainde medewerkers de ruwe diamanten volgens kleur, vorm en zuiverheid. Daarna is het de beurt aan de diamantsnijder. Hij of zij bestudeert de diamanten grondig voor hij of zij met het snijwerk van start gaat. De diamantsnijder heeft als taak om het karaat van de diamant te maximaliseren zonder dat er aan kwaliteit wordt ingeboet. Zo lang de waarde van de steen maar maximaal is. Terwijl de diamantsnijder dit vroeger met het blote oog moest doen, bepaalt een ultramoderne computerlaser nu vaak de optimale snijwijze.

De laatste stappen

Na het snijden en polieren volgt nog een kwaliteitscontrole. De diamanten worden hiervoor naar een speciaal labo gestuurd. Verlaten ze het labo dan worden ze aan grote verdelers verkocht die ze op hun beurt aan de uiteindelijke fabrikanten/leveranciers leveren die ze in juwelen verwerken. Je merkt het waarschijnlijk al… niet alleen het proces van koolstofatomen tot diamanten neemt heel wat tijd in beslag, maar ook de weg van de mijn naar de juwelier kan enkele weken tot maanden in beslag nemen.

The post duizelingwekkende diamanten appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/duizelingwekkende-diamanten/feed/ 0
Betrouwbare juwelier Antwerpen https://diamore.be/nl/betrouwbare-juwelier-antwerpen-vinden/ https://diamore.be/nl/betrouwbare-juwelier-antwerpen-vinden/#respond Fri, 18 Aug 2017 12:01:38 +0000 http://diamore.be/?p=19611 Betrouwbare juwelier Antwerpen Tenzij u hier woont zult niet dagelijks een bezoek brengen aan Antwerpen. Deze prachtige stad is niet […]

The post Betrouwbare juwelier Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
Betrouwbare juwelier Antwerpen

Tenzij u hier woont zult niet dagelijks een bezoek brengen aan Antwerpen. Deze prachtige stad is niet alleen aantrekkelijk vanwege de historische gebouwen en alle moderne faciliteiten, veel bezoekers komen hier vanwege de diamanthandel. Antwerpen is het middelpunt voor bewerking en verkoop van diamanten, een betrouwbare juwelier in Antwerpen vinden is zoeken naar een glinsterende speld in een hooiberg. Of valt het wel mee?

Hoe kunt u een betrouwbare juwelier in Antwerpen vinden?

Er zijn een aantal kenmerken waaraan u een betrouwbare juwelier in Antwerpen kunt herkennen:

  • Een nette winkel met vakkundig personeel.
  • Goed advies van de werknemers zonder opdringerig te zijn.
  • Een winkel met een historie en referenties.
  • Op alle producten wordt een certificaat uitgegeven met daarop relevante informatie over het product en de herkomst.
  • Mogelijkheid tot onafhankelijke certificering, hier zijn wel meerkosten aan verbonden.
  • Ook via de website eenvoudig te bereiken met duidelijke informatie en contactgegevens.

Kijk verder dan het prijskaartje

Een betrouwbare juwelier in Antwerpen vinden is niet gelijk aan de prijskaartjes vergelijken. Er spelen verschillende factoren mee bij het bepalen van de verkoopprijs. Het gewicht van de diamant, de kwaliteit van de steen en de manier waarop de diamant wordt geslepen. Duurder is niet altijd beter, wanneer een prijs heel ver onder marktconforme prijzen ligt dient u extra goed op te letten.

Open communicatie tussen klant en winkelpersoneel is belangrijk. Niet alleen voor het vinden van een betrouwbare juwelier in Antwerpen, u wilt een specialist die met u meedenkt en pas tevreden is wanneer u dat bent. Kom daarom zeker eens langst bij Di Amore.

The post Betrouwbare juwelier Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/betrouwbare-juwelier-antwerpen-vinden/feed/ 0
Diamant kopen, waar op letten? https://diamore.be/nl/diamant-kopen-waar-op-letten/ https://diamore.be/nl/diamant-kopen-waar-op-letten/#respond Fri, 18 Aug 2017 11:53:25 +0000 http://diamore.be/?p=19609 Diamant kopen, waar op letten? Vaak wordt bij aankoop van een diamant of sieraad met diamant de vraag gesteld; Ik […]

The post Diamant kopen, waar op letten? appeared first on Di Amore.

]]>
Diamant kopen, waar op letten?

Vaak wordt bij aankoop van een diamant of sieraad met diamant de vraag gesteld; Ik wil een diamant kopen, waar moet ik op letten? Bepalen of diamanten betrouwbaar zijn is moeilijk op het zicht te bepalen, hier zijn vier eenvoudige testen die u verder kunnen helpen (maar niet sluitend zijn):

Doe de stip of letter test

diamanten hebben een hoge refractie, wanneer u de diamant over een stip of letter legt is het niet mogelijk de stip of letter duidelijk waar te nemen. Bij glas of quartz is dit wel het geval.

Aanwezigheid van oneffenheden

In tegenstelling tot wat u wellicht zult denken heeft een echte diamant wel oneffenheden, terwijl een zirkonia dat juist niet heeft. Deze oneffenheden worden insluitsels en glessen genoemd.

Ademtest

Door wasem te ademen over een diamant mag de diamant niet beslaan. Dit komt door de verspreiding van warmte over de diamant. Overigens is dit ook het geval bij sommige imitatie diamanten, daarmee is deze test zeker niet allesbepalend.

Keurmerk

Wanneer de diamant een onafhankelijke keuring heeft ondergaan zal een laser inscriptie te vinden zijn van de HRD, GIA of IGI. Bij een diamant in een sieraad bevindt zich ook een stempel of certificaat met informatie. Deze kan overigens wegslijten door gebruik.

Diamant kopen, waar op letten?

Het blijft moeilijk voor de consument om vast te stellen of een diamant echt is, u kunt eventueel een onafhankelijke taxateur inschakelen. Kies ook een winkel die duidelijk informatie geeft en u adviseert bij het maken van de juiste keuze.

The post Diamant kopen, waar op letten? appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamant-kopen-waar-op-letten/feed/ 0
Diamant kopen met certificaat https://diamore.be/nl/diamant-kopen-met-certificaat/ https://diamore.be/nl/diamant-kopen-met-certificaat/#respond Fri, 18 Aug 2017 11:46:28 +0000 http://diamore.be/?p=19607 Diamant kopen met certificaat Een echte diamant is niet goedkoop, de prijs van een diamant wordt bepaald door verschillende factoren. […]

The post Diamant kopen met certificaat appeared first on Di Amore.

]]>
Diamant kopen met certificaat

Een echte diamant is niet goedkoop, de prijs van een diamant wordt bepaald door verschillende factoren. U kunt bij betrouwbare juweliers een diamant kopen met certificaat in Antwerpen. Naast eigen certificaten zijn er ook onafhankelijke certificaten die u kunt aanvragen. Hier zijn overigens wel kosten aan verbonden. In dit artikel noemen we enkele aspecten die aan bod komen, en de organisaties die certificaten toekennen.

Diamant kopen met certificaat van de winkel

Een gerenommeerde diamant handelaar heeft geen baat bij het uitgeven van een onbetrouwbaar certificaat. Dat zal de reputatie van de winkel schade toebrengen. De waarde indicatie kan wel onevenredig hoog uitvallen. Bij een diamant kopen met certificaat wordt onder andere gelet op het gewicht in karaat, de helderheid van de diamant, de kleur en de wijze waarop de edelsteen is geslepen.

Het is mogelijk een onafhankelijke organisatie in te schakelen zodat u een diamant kunt kopen met een certificaat van een derde partij. Deze instanties verzorgen onafhankelijke certificaten:

  • De Hoge Raad voor Diamant ofwel HRD in Antwerpen. Dit is het grootste laboratorium ter wereld met een betrouwbare certificering.
  • De Gemonological Institute of America ofwel GIA is een vakkundige organisatie die werkt zonder winstoogmerk waarmee objectiviteit gewaarborgd blijft.
  • De International Gemological Institute ofwel IGI heeft meerdere laboratoria verspreid over de hele wereld waaronder Antwerpen. Ze geven ook onderwijs op het gebied van certificering.

Bij een diamant kopen met certificaat kunt u volstaan met een certificaat van de leverancier, maar zouden we het toch aanraden om met certificaat van het originele instituut te krijgen. Het is ook mogelijk om tegen betaling een onafhankelijke toetsing uit te laten voeren.
Kom langs bij Di Amore voor uw diamant met certificaat.

The post Diamant kopen met certificaat appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamant-kopen-met-certificaat/feed/ 0
Diamanten juwelen Antwerpen https://diamore.be/nl/diamanten-juwelen-antwerpen/ https://diamore.be/nl/diamanten-juwelen-antwerpen/#respond Wed, 26 Jul 2017 09:55:30 +0000 http://diamore.be/?p=19496 Diamanten juwelen Antwerpen “Diamonds are a girl’s best friend”, dat is bekend. Het is ook bekend dat u voor de […]

The post Diamanten juwelen Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
Diamanten juwelen Antwerpen

diamanten juwelen antwerpen

“Diamonds are a girl’s best friend”, dat is bekend. Het is ook bekend dat u voor de beste diamanten juwelen in Antwerpen moet zijn. Hier vindt u het grootste aanbod en de laagste diamant prijzen. U kunt kiezen om alleen de edelsteen te kopen, u kunt ook diamanten laten inleggen in prachtige sieraden. Wat maakt diamanten kopen in Antwerpen zo bijzonder?

Diamanten uit Antwerpen zijn goedkoper

diamanten uit antwerpen

Laten we voorop stellen dat diamanten juwelen in Antwerpen meestal goedkoper zijn dan elders. Dat ligt voor de hand, immers gaat 80 procent van alle diamanten in de wereld via Antwerpen. Hier is het centrum van de diamant handel, en hier vindt u de hoogste kwaliteit diamanten aan de laagste prijzen.

Diamantslijpers in Antwerpen zijn beter

Oorspronkelijk kwamen diamanten juwelen niet uit Antwerpen maar uit Brugge. Dankzij de haven van Antwerpen groeide deze stad uit tot de wereldstad die het nu is. De beste diamantslijpers uit de wereld zijn hier te vinden. In Amsterdam werden pogingen ondernomen Antwerpen van de troon te stoten, maar dat was tevergeefs.

Diamanten juwelen Antwerpen in sieraden

U hoeft niet alleen de edelsteen in Antwerpen te kopen, u kunt deze ook laten verwerken in prachtige sieraden. Bijvoorbeeld in een trouwring, in oorbellen of als prachtig halssieraad. Diamanten verwerkt in platina of goud zijn sieraden voor het leven.

Kom ook naar deze beroemde stad en ontdek zelf de letterlijk schitterende pracht van diamanten juwelen in Antwerpen. U zult verbaasd staan over de lage prijzen van de hoge kwaliteit edelstenen en sieraden.

Breng zeker een bezoek aan juwelier Di Amore voor de mooiste diamanten.

The post Diamanten juwelen Antwerpen appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamanten-juwelen-antwerpen/feed/ 0
Diamant prijzen https://diamore.be/nl/diamant-prijzen/ https://diamore.be/nl/diamant-prijzen/#respond Wed, 26 Jul 2017 09:47:56 +0000 http://diamore.be/?p=19494 Diamant prijzen goedkoper in Antwerpen Wanneer u op zoek bent naar diamanten en sieraden waarin diamanten verwerkt zijn zult u […]

The post Diamant prijzen appeared first on Di Amore.

]]>
Diamant prijzen goedkoper in Antwerpen

Wanneer u op zoek bent naar diamanten en sieraden waarin diamanten verwerkt zijn zult u gemerkt hebben dat de diamant prijzen behoorlijk kunnen afwijken. Er zijn verschillende factoren die bepalen welke prijs u moet betalen voor diamanten. Goedkoop kan duurkoop zijn wanneer u alleen naar het prijskaartje kijkt. Aan de andere kant zijn er wel degelijk hoogwaardige diamanten te koop voor redelijke prijzen. Dit zijn de belangrijkste factoren die meespelen bij diamant prijzen:

Het gewicht van de diamant

Net als bij goud wordt bij diamant prijzen gebruik gemaakt van Karaat, al heeft het een andere betekenis. Bij goud gaat het om het gehalte aan goud in het edelmetaal, bij diamanten bepaalt het gewicht het aantal karaat. Hoe hoger het gewicht hoe duurder de prijs.

De kwaliteit van de diamant

De meeste diamanten in Antwerpen worden gebruikt in de industrie. Van platenspeler naalden tot schuurpapier, lage kwaliteit diamanten zijn uitstekend voor dit soort toepassingen. Alleen de meest zuivere diamanten komen in aanmerking voor juwelen. De zuiverheid wordt visueel bepaalt en ingedeeld in vaste categorieën.

De bewerking van de diamant

Naast de diamant prijzen speelt ook het vakmanschap een rol. In Antwerpen vindt men de beste diamantslijpers in de wereld. De complexiteit van het model en de vakkundigheid van de slijper zijn van invloed op de verkoopprijs.

Kleur van de diamant

Hoewel minder kleur bij een diamant betekent dat deze meer zuiver is, speelt dat bij diamant prijzen niet altijd de grootste rol. Er zijn gekleurde diamanten die dankzij de verkleuring juist zeer waardevol zijn. Roze en blauw zijn in het bijzonder zeer in trek.

Vraag aan juwelier Diamore in Antwerpen voor meer informatie over diamant prijzen.

The post Diamant prijzen appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamant-prijzen/feed/ 0
Diamant kiezen https://diamore.be/nl/diamant-kiezen/ https://diamore.be/nl/diamant-kiezen/#respond Wed, 21 Jun 2017 13:22:56 +0000 http://diamore.be/?p=19405 7 fouten bij het kiezen van een diamant Een diamant kopen, is niet alleen een emotioneel maar ook vaak een […]

The post Diamant kiezen appeared first on Di Amore.

]]>
7 fouten bij het kiezen van een diamant

Een diamant kopen, is niet alleen een emotioneel maar ook vaak een niet te onderschatten financieel moment. Terwijl het Internet je al op weg kan helpen bij het kiezen van een diamant, is er toch meer nodig om de juiste diamant tegen de juiste prijs te kiezen. Voor we enkele fouten bij het kiezen van een diamant op een rijtje zetten, één goed advies:

Geloof niet alles wat een diamantcertificaat je vertelt!

Een diamantcertificaat is enkel een mening, gegeven door mensen, en zoals we allemaal weten, durven mensen weleens fouten maken.

1) Het type van certificaat

Het GIA-certificaat wordt wereldwijd als een van de meest betrouwbare onafhankelijke certificaten beschouwd. Net zoals met zovele dingen kan een goedkoop certificaat misschien wel aantrekkelijk lijken, maar is de realiteit vaak anders.

2) De cut – het slijpsel

In ongeveer 40% van de gevallen krijgt een diamant de gradatie ‘excellent’ als het op de cut of het slijpsel of het slijpen van de diamant aankomt. Wie op Google een diamant wilt kopen, past maar beter op dat hij of zij geen diamant koopt die een “excellent” scoreprijs heeft, maar in werkelijkheid slechts een ‘good’ of zelfs ‘fair’ cut gradatie heeft.

3) De kleur van een diamant

De kleur van een diamant, zoals op het certificaat staat, kan vaak van verschillende factoren afhangen. Hoe vermoeid was de schatter op het moment dat hij de schatting deed en had hij misschien juist enkele koppen koffie achter de kiezen. Al deze zaken kunnen de kleurbepaling van de diamant beïnvloeden. De foutenmarge is zo klein dat een kleine fout je al gauw enkele duizenden euro’s kan kosten, afhankelijk van de grootte van de steen. Een gekwalificeerde diamantschatter is een echte must.

4) De zuiverheid van een diamant

Een volgende factor waar veel mensen over struikelen bij het kiezen van een diamant is de zuiverheid. De prijs van een diamant wordt namelijk ook door deze factor bepaald en laat deze factor nu net niet door het menselijke oog bepaald kunnen worden. Een vergroting van 10 en helder daglicht is nodig om de zuiverheid van een diamant te bepalen. Wederom is een expert een echte noodzaak!

5) Fluorescentie

Een term die vaak over het hoofd wordt gezien als er een diamant gekozen moet worden. Het is de manier waarop een diamant schittert als hij onder ultraviolet licht wordt gelegd. Hoe minder fluorescentie, hoe beter. Het is wel oppassen geblazen want soms probeert men de diamant wat waziger te maken zodat de reflectie afneemt. Wees dus op je hoede.

6) Laserinscriptie

Een laserinscriptie is leuk, maar geen ‘must have’. Laat een mooie diamant dus niet links liggen, gewoon omdat hij geen laserinscriptie heeft.

7) Geen beroep doen op een expert

Het is altijd belangrijk om beroep te doen op een expert bij het diamant kopen. Je wilt ook geen wagen kopen bij een handelaar die normaal enkel en alleen banden verkoopt. Ga op zoek naar een juwelier die in diamanten gespecialiseerd is. Een expert zal je niet alleen kunnen vertellen waarom een bepaalde diamant beter van kwaliteit is, maar hij zal het je ook kunnen tonen en al je vragen kunnen beantwoorden.

The post Diamant kiezen appeared first on Di Amore.

]]>
https://diamore.be/nl/diamant-kiezen/feed/ 0